The Fifth Brussels Poetry Fest

In het kader van het Fifth Brussels Poetry Fest (6 tot 8 september) is de bib en Gemeenschapscentrum De kroon mede-organisator van “Literature Unified at The Crown!” Een event in drie delen en vier bewegingen.

Gedurende het hele weekend kunnen de bezoekers de interactieve klankpoëtische, keramisch muzikale installatie van Maja Jantar uitproberen in de tuin van onze bibliotheek.

Op zaterdag 8 september om 19:30 uur start in Gemeenschapscentrum De Kroon de avond met “Polifonic: Animated Poetry and Music.” Daarin cureert Simona Nastac tien hedendaagse Roemeense stemmen met hun poëzie gelinkt aan geografische en etnische roots, ondersteund met animatiefilm en topcellist Wouter Vercruysse die zich opnieuw waagt aan het werk van György Ligeti. De Roemeense deelnemende dichters zijn Andrei Dósa, Robert Elekes, Livia Ștefan, Michael Astner, Matei Hutopila, Henriette Kemenes, Victor Țvetov, Aleksandar Stoicovici, Mihók Tamás, Claudiu Komartin en de animatiefilm is van de hand van Raluca Popa.

De avond wordt in DKantine verdergezet met Synthesis door het Sloveense duo Kočan&Jančič die wat zij noemen een wordrum(e)escape show brengen.

Aansluitend zullen de deelnemende dichters aan de vijfde editie van Brussels Poetry Fest zich wagen aan een freestyle jam sessie met muziek, poëzie en eeuwigdurende vriendschappen.

Meer info over de poëtische installatie in de tuin vind je op https://majajantar.wordpress.com/…/11/armour-a-study-in-mur/