Nocturne Brusselse bibliotheken 24 november

De Franstalige Brusselse bibliotheken kenden het al langer, maar vanaf dit jaar doen ook alle Nederlandstalige bibliotheken mee: op vrijdag 24 november openen alle Brusselse bibliotheken ’s avonds de deuren tot 22u tijdens de Nocturne van de Brusselse bibliotheken.

Iedereen is om 18u30 welkom in de Franstalige bibliotheek, Soldatenstraat 21. U kunt er genieten van het aperitief vooraleer we allemaal samen én met fakkels naar de Nederlandstalige bibliotheek trekken. Tijdens de korte wandeling wordt u getrakteerd op Brusselse verhalen, gebracht door acteur en Brusseleir Claude Lammens.

In de Nederlandstalige bibliotheek bieden wij u ten slotte de echte Brusselse stoemp aan en extra animatie. Onze Franstalige collega’s en wijzelf hopen u die avond talrijk te mogen ontmoeten.

Tijdens de fakkeltocht houden we ook halt aan de gloednieuwe Boekenbox. Een oude telefooncel werd omgedoopt tot een mini-bibliotheek waar iedereen die dat wenst een boek kan meenemen of schenken. De Boekenbox is te vinden in de Kerkstraat, onderaan de trap die naar de Prosper Preserstraat leidt.