Nieuws

Verlengen? Reserveren? Uitleengeschiedenis bekijken? Als lid van de bibliotheek heb je toegang tot het online Mijn Bibliotheek-platform.

Sinds gisteren vind je ons nu ook op Facebook. Ga gerust een kijkje nemen.

De bibliotheek van vandaag is ook morgen van belang. De bibliotheek? Dat is een laagdrempelige plek waar iedereen toegang krijgt tot informatie en cultuur. Ze staat met beide voeten in de lokale gemeenschap, en het toegewijde personeel zet dagelijks alles op alles op iedereen de juiste service te geven. Ook nu gemeentes niet meer verplicht zijn om een bibliotheek in te richten, willen we dat graag zo houden. Daarom is er de actie #bibvooriedereen. We roepen iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt op om het bibcharter te ondertekenen.

In het kader van de Voorleesweek 2017 organiseren de Brusselse Nederlandstalige bibliotheken in samenwerking met de VGC en Foyer vzw naar goede gewoonte meertalige voorleesuurtjes.
Van 18 tot 26 november staan de Brusselse bibliothekendeuren wagenwijd open voor een keur aan verschillende talen. Dit jaar stelt Brussels reads Aloud Dick Bruna’s overbekende konijntje nijntje centraal.

De Franstalige Brusselse bibliotheken kenden het al langer, maar vanaf dit jaar doen ook alle Nederlandstalige bibliotheken mee: op vrijdag 24 november openen alle Brusselse bibliotheken ’s avonds de deuren tot 22u tijdens de Nocturne van de Brusselse bibliotheken.