Nieuws

De invulling van onze hommage aan Jotie T'Hooft krijgt stilaan vaste vorm. Op vrijdag 20 oktober om 20u kan u in Gemeenschapscentrum De kroon de volgende dichters/schrijvers aan het werk horen en zien: Yannick Dangre, Maarten Inghels, Michaël Vandebril, Roderik Six, Vitalski en Delphine Lecompte. Andere namen volgen nog...

Op 6 oktober 2017 is het net veertig jaar geleden dat de dichter Jotie T'Hooft overleed te Brugge. De avond voordien verliet hij zijn woning in de Kerkstraat 99 in Sint-Agatha-Berchem, op loopafstand van de Nederlandstalige bibliotheek. Op de schoorsteenmantel werden twaalf laatste gedichten teruggevonden die nog diezelfde maand postuum werden uitgegeven door uitgeverij Manteau, toen ook gevestigd in Sint-Agatha-Berchem. Op dat moment was de eenentwintigjarige dichter de rijzende ster van de Nederlandstalige letteren, onze eigenste Vlaamse "poète maudit".

Naar aanleiding van 10 jaar samenwerking tussen de gemeente Sint-Agatha-Berchem en de Senegalese hoofdstad Dakar, vindt van 7 tot 10 september een Senegalese week plaats. In de bib vindt u een leestafel met Senegalese literatuur en op zaterdag 9 september om 11u kunnen kinderen in de bib terecht voor een voorleesuurtje "Afrikaanse verhalen". De toegang is gratis.

Joost Vandommele, auteur van "Gent, een bakermat van democratie en socialisme", stelt zijn boek in de bibliotheek voor op zaterdag 17 juni om 12u. Volgens professor Balthazar heeft hij met het boek over de sociale geschiedenis van Gent, een belangrijke bijdrage geleverd aan de Vlaamse sociale geschiedenis waarvan Gent ongetwijfeld de bakermat kan worden genoemd.

U kan de dag zelf het boek aankopen voor de prijs van € 20,-